Ons Doel

Running for Water wil de lokale bevolking in het heilig land steunen door oude, in onbruik geraakte, waterputten te laten herstellen. De hoeveelheid leidingwater is er namelijk zeer beperkt.

Waarom?

In veel steden en dorpen is er maar een paar uur per week leidingwater beschikbaar. Als dat op is moeten de inwoners water kopen bij speciale tankwagens. Veel gezinnen geven zelfs 1/3 van hun inkomsten uit aan drinkwater.

water vrachtwagen

Bovendien moeten ze soms uren lopen in de brandende zon om water te gaan halen.

Wij willen hier graag iets aan doen! Daarom hebben we ons als doel gesteld om zoveel mogelijk oude waterputten te herstellen.

Het putwater kan prima gebruikt worden om te wassen, douchen, koken, enz.. Zo blijft er dus veel meer schoon water over om te drinken.

Hoe?

Gesponsord hardlopen is onze manier om de mensen daar te helpen. Dat doen we door Jan Kuijs, Theo Lam en alle andere marathonlopers te steunen. Daarin ligt ook de verbinding. Een marathon kan je namelijk niet uitlopen zonder water.

Wil jij ook helpen?

Ren mee, maar vooral sponsor mee! Iedereen van jong tot oud kan helpen door te doneren of mee te lopen. Er is zelfs een “Kidsrun” zodat ook de kleintjes mee kunnen doen. Zoek steun en sponsors! Vraag familie, vrienden, buren, collega’s of ze die steun willen geven. Elke bijdrage is een nuttige bouwsteen!

De bedenkers van Running for Water
Running for Water is opgezet door Jan Kuijs, Theo Lam en Rob Beek, drie leden van de Ridderorde van het Heilig Graf van Jeruzalem in het kader van de week voor de ander.